marți, 10 decembrie 2013

Povestea lui Dorin

Dorin este fratele cel mare. El are grijă de Mădălina și încearcă să-l liniștească pe Emanuel când plânge, așa cum știe el mai bine. La numai 5 ani, are responsabilități uriașe. Își dorește jucării, hăinuțe frumoase și o casă mai mare pentru el și frații lui. Nu visează la o cameră numai a lui, ci la una pe care să o împartă cu Mădă și Emanuel. Visează să aibă un brad de Crăciun. Acum, nu este spațiu. Visează să primească și el un cadou, oricât de mic, așa cum primește orice copil cuminte de la Moș Crăciun. Pentru că Dorin chiar este un copil cuminte. Este atent la tot ce trebuie să învețe la grădiniță iar anul viitor va merge la clasa pregătitoare.

Înțelege situația grea a familiei cum nu o pot face mulți adulți. S-a născut într-o familie săracă, dar unită, și nu știe cum e să primești ceva ce îți dorești, ceva ce vezi numai la televizor. Pentru el, acum par vise care nu vor deveni niciodată realitate.

Nu bat câmpii! Vă spun ce m-a marcat pe mine de când l-am cunoscut pe Dorin. Luna trecută, părinții mei i-au dus un weekend la Tg. Mureș. Dorin a primit cadou o geacă groasă de la mama mea, dar care îi era mare. A fost atât de încântat de ea încât nu a vrut să o dezbrace nici măcar în casă. Apoi a pus-o pe un umeraș și, din când în când, mergea să o admire. Două zile mai târziu, înainte să plece, a rugat-o pe mama să îi dea și lui un umeraș. Atât își dorea! Un umeraș ca să o poată păstra intactă până anul viitor când îi va fi bună. Doar că ei nu au nici măcar un dulap în căsuța lor. El nu știe să ceară laptop-uri, tablete, mașini cu telecomandă sau excursii la Disneyland. Pentru ei, astea nu există.

Atunci m-am hotărât că trebuie să cer ajutor și să facem tot posibilul pentru a le schimba viața. 


Cu drag, Nadina

Donatii se pot face în contul Fundaţiei Mereu Aproape 

RO85BRDE450SV07558544500 LEI
Banca: BRD GSG SMCC
CIF 18212553

Specificaţi că banii sunt pentru familia Deteşan!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu