luni, 9 decembrie 2013

Povestea lui Emanuel

 La numai șase luni, Emanuel este un luptător. A venit pe lume în 20 mai, cu două luni mai devreme. Viața lui a fost salvată ca prin minune după ce mama lui a murit in timpul nasterii. Inima i-a cedat, dar Emanuel a supraviețuit. 

Trei zile mai târziu, în 23 mai, frații lui își înmormântau mama în timp ce el încă era în spital. A fost singura alinare pentru tatăl îndurerat, care a refuzat categoric să-l dea spre adopție deși mulți apropiați i-au spus că viața lor ar fi mai ușoară așa. Au vrut să rămână o familie unită, convinși că vor reuși să treacă peste greutăți. 
Cinci luni mai târziu, Emanuel a trecut printr-o nouă încercare. A ajuns cu tatăl lui la spital deoarece tușea foarte tare și avea febră. Au stat șase ore în fața unui cabinet medical fără ca cineva să le acorde atenție. Sunt săraci și nu exista nicio "provocare" pentru medic. La 8 seara li s-a spus să plece și să revină în altă zi deoarece se terminase programul. 
Nu au avut de ales și au plecat să facă autostopul pentru ca nu mai era niciun autobuz care să meargă la acea oră de la Târgu-Mureș la Pogăceaua, satul în care locuiesc. Au revenit a doua zi și au descoperit că avea pneumonie. A stat aproape zece în spital cu mătușa lui care, la 23 de ani, își dedică viața lor, având grijă de ei ca o mamă.


Tatăl lui Emanuel e convins că e o minune faptul că fiul lui a fost salvat de medici. Nu învinovățește pe nimeni pentru moartea soției sale. S-a resemnat și spune că așa a fost scris. Copilului nu i-a ales numele întâmplător. Emanuel înseamnă "Dumnezeu e cu noi!"

Donatii se pot face in contul de mai jos, cu mentiunea Familia DETESAN

RO85BRDE450SV07558544500 LEI

Banca: BRD GSG SMCC

CIF 18212553

FUNDATIA MEREU APROAPE

Nu uitati sa mentionati numele familiei atunci cand faceti donatia!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu